Perfect Harmony

Innovation was key to creating this remarkably private, future-proofed urban oasis. On a tight site that presented unique challenges and opportunities major consideration was given to neighbours. Overlooking Tauranga Harbour, this cedar and clay brick family home sits harmoniously alongside a Catholic convent and juts onto school grounds.

Every square metre is cleverly utilised. Joinery maximises stunning views and minimises heat loss. Exterior louvres create an all-weather deck space, the garage doubles as a cosy spare room and cavity sliding doors function as both bedroom and wardrobe doors.

Beauty matters here, too. A wide, pivoting copper door opens into both exposed brick and cedar shiplap walls with negative detailing while over-height ceilings and joinery create a sensation of spaciousness. Equal thought has been given to spaces beyond the oak floors and custom copper wall linings. Ample storage, soundproofing, over-specification insulation and under floor heating ensure practicality and comfort.

And we cannot overlook the fun factor that was incorporated for this highly social family. The house is finished with a pool, concrete-floored downstairs lounge space for teenagers, and a highly functional living area and kitchen featuring hidden-away appliances to create a sumptuously relaxed ambiance. All this on 463sqm.


What the judges had to say

Innovation has been the key to creating this remarkable private urban oasis, which is situated on such a tight site that presented unique challenges and opportunities. Every square meter has been cleverly utilized with every consideration to the surrounding views without compromising privacy.

A focus on good materials and products, has been well complimented by the attention to detail and high standards this builder has achieved.

CARTERS New Home $1 million to $2 million Award
What the judges had to say

Dual outdoor living spaces makes this house unique, with – one off the upstairs formal and main living area and one off the ground floor children’s living area. The upper alfresco with its louvre sliding shutters provides many options regardless of the weather conditions. The space is well positioned to take in the panoramic views while overlooking the enclosed and very private pool below. The lower area is private and sheltered with direct access into the pool. Well-appointed lifestyle options great for entertaining.

Outdoor Living Award
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google